Pårørendetelefonen
800 40 567

Hverdager kl. 9-15

Det hjelper å snakke med noen

Pårørendetelefonen 800 40 567 holder åpent kl. 9-15 alle hverdager. Telefonen er et anonymt lavterskeltilbud til deg som er berørt av andres rusbruk og psykiske helseutfordringer, eller etterlatt. Når du ringer Pårørendetelefonen får du snakke med noen som selv er pårørende.   

Hvem kan kontakte Pårørendetelefonen?
Alle som bryr seg om noen som bruker eller har brukt rusmidler, kan ta kontakt med oss på Pårørendetelefonen. Du kan ringe oss om du har et behov for noen å snakke med eller om du har konkrete spørsmål. Uansett tema, ikke nøl med å kontakte oss.  

Hva kan du forvente?
Når du ringer oss kan du forvente at personen du får snakke med har forståelse for hva du står i. I samtalen får du mulighet til å lufte tanker, bekymringer og spørsmål du har med en som lytter. Alle pårørendekontakter på telefonen har taushetsplikt.

Hva er tema i samtalene vi har?
Mange som tar kontakt med oss har behov for å snakke med noen om hvordan det er å leve tett på noen med rus- og psykisk helseutfordringer. Det er sjeldent at samtalene omhandler bare ett tema, men noen temaer kommer opp oftere enn andre. Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av lover og paragrafer for seg selv og personen de er pårørende til, og mange spør oss derfor om rettigheter. Andre ting vi får mange spørsmål om er kommunikasjon, grenser, tilbud og hvordan man kan oppdage rusavhengighet.  

Pris
Å ringe tjenesten er gratis hos de fleste operatører. Hos et fåtall små mobiloperatører kan det påbeløpe mindre kostnader. Dersom du er usikker, kan du finne en oversikt på nettsiden til din leverandør.  

Har du vært i kontakt med oss og ønsker å gi oss en tilbakemelding?
Her kan du gi oss en anonym tilbakemelding på hvordan du har opplevd kontakten med Pårørendetelefonen. Det tar ca. 2 minutter å fylle ut skjemaet.

Kontaktskjema 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss. Kontaktskjemaet er åpent for henvendelser hele døgnet, og vi svarer fortløpende på e-post innenfor organisasjonens åpningstid. Av personvernhensyn anbefaler vi at du unngår å oppgi sensitive personopplysninger.