Bli etterlattkontakt

Er du etterlatt og ønsker å være en støtte for andre i sorgen? 

Har du erfaring med å miste noen du er glad i til rusrelatert dødsfall, og ønsker å bruke egne erfaringer til å være en støtte for andre etterlatte? Ivareta søker frivillige til Sorgstøttetilbudet og ser etter deg som har tid til å lytte. Rusrelaterte dødsfall kan være spesielt vanskelig å bearbeide, siden de ofte oppstår plutselig. Selv om følelser som tristhet, sinne, skam og skyld ofte er en naturlig del av sorgprosessen kan følelsene forbli dominerende.  

Hva kan du som frivillig forvente?
 
Vi søker frivillige som har mulighet til å ha individuelle samtaler med etterlatte som trenger noen å dele sorgen med, og som kan bruke egne erfaringer til å være en støtte for andre i sorgen. Du får opplæring i forkant og oppfølging underveis. Du vil blant annet lære mer om samtaleteknikker og sentrale temaer. Det arrangeres seminarer årlig hvor du får faglig påfyll og mulighet til å treffe andre engasjerte som du kan dele erfaringer med, og lære av. Du står selv fritt til å velge hvor ofte du ønsker å delta som frivillig. Når vi mottar henvendelser fra etterlatte, tar vi kontakt med våre frivillige for å undersøke hvem som har mulighet til å ha sorgsamtale. Vervet utføres hjemmefra, hvor du vil ha samtaler med etterlatte på telefonen. 

Hvem er du? 

Vi ser etter deg som er 25 år eller eldre, som er god til å lytte, og som selv har erfart å miste noen til rusrelatert dødsfall. Du må ha et avklart forhold til egne erfaringer, og et ønske om å bruke erfaringene til å støtte andre i sorgen. Det er ønskelig at du har mulighet til å engasjere deg over en lengre periode. Ellers stilles ingen krav til forkunnskap. 

Vil du bli frivillig? 

Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet for å få mer informasjon eller for å melde deg som frivillig.

For å bli kontaktet om det frivillige vervet, oppgi:  

  • Ditt navn: Ditt fornavn og etternavn   
  • E-post: Din e-post adresse 
  • Emne: Skriv hvilket verv du er interessert i
  • Melding: Spørsmål eller kommentarer. Ikke oppgi personopplysninger.