Bli pårørendekontakt

Vær et medmenneske for noen som trenger en å snakke med.

Har du erfaring med at noen du er glad i sliter med rus, og ønsker å bruke dine egne erfaringer til å hjelpe andre? Ivareta søker frivillige til Pårørendetelefonen 800 40 567 og ser etter deg som har tid til å lytte og være en støtte for andre. Pårørende møter på ulike problemstillinger, og kan oppleve at hverdagen blir fylt med bekymring og kaos. For mange blir eget liv og egne behov satt til side.

Hva kan du som frivillig forvente?   

På Pårørendetelefonen 800 40 567 mottar vi mange henvendelser fra mennesker som lever tett på andres rusproblemer. Det kan dreie seg om foreldre, søsken, kjærester og nære venner. Felles for dem er at de ønsker støtte og veiledning i en ofte utfordrende hverdag.

Tilbudet er likepersonsbasert. Du kan lese mer om hva det betyr her. Du får opplæring i forkant og oppfølging underveis. Du vil blant annet lære mer om samtaleteknikker og sentrale temaer. Det arrangeres flere seminarer årlig hvor du får faglig påfyll og mulighet til å treffe andre engasjerte som du kan utveksle erfaringer med, og lære av. Du står selv fritt til å velge hvor ofte du ønsker å delta som frivillig.

Vervet utføres hjemmefra, hvor du vil motta anonyme telefonsamtaler fra pårørende som har behov for noen å snakke med. Pårørendetelefonen holder åpent kl. 9-15 alle hverdager, helligdager og i ferier. Du vil få utdelt nødvendig utstyr.

Hvem er du?

Vi ser etter deg som er 25 år eller eldre, som er god til å lytte, og som selv har erfaring med å være glad i noen som sliter med rus. Du må ha et avklart forhold til egne erfaringer, og et ønske om å bruke egne erfaringer til å hjelpe andre. Du må ha tid til å ta imot samtaler på dagtid, og gjerne bidra litt i ferier. Det er ønskelig at du har mulighet til å engasjere deg minst 1 gang i måneden over en lengre periode. Ellers stilles ingen krav til forkunnskap.

Vil du bli frivillig? 

Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet for å få mer informasjon eller for å melde deg som frivillig.

For å bli kontaktet om det frivillige vervet, oppgi:  

  • Ditt navn: Ditt fornavn og etternavn   
  • E-post: Din e-post adresse  
  • Emne: Skriv hvilket verv du er interessert i
  • Melding: Spørsmål eller kommentarer. Ikke oppgi personopplysninger.